Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa-krem z jabłek z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa-krem z jabłek to wspaniałe danie na słodko.

Zupa-krem z jabłek z cynamonem

Składniki:

Zupa-krem z jabłek z cynamonem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z jabłek z cynamonem
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, zalać 2 szklankami wrzącej wody i rozgotować. Następnie dodać cukier i wszystko dokładnie zmiksować. Mleko zagotować, ostudzić. Przecier jabłkowy połączyć z przegotowanym mlekiem i śmietaną. Zupę z jabłek podawać oprószoną mielonym cynamonem na zimno lub na ciepło.