Lechu

Lechu

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Zupa krem z marchewek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marchewkę obrać, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę ...

Zupa krem z marchewek

Składniki:

Zupa krem z marchewek

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z marchewek
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Łyżkę tłuszczu rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać marchewkę, krótko podsmażyć, zalać rosołem. Gotować 20 minut. Kilka plasterków marchewki odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować w rosole. Zaciągnąć śmietaną, doprawić solą, pieprzem cukrem i gałką muszkatołową. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Tosty pokroić w kostkę. Resztę tłuszczu rozgrzać na patelni, usmażyć grzanki. Przełożyć je do zupy razem z odłożonymi plasterkami marchewek. Posypać listkami rzeżuchy.