Sposób przygotowania:
Zupa krem z czerwonej soczewicy
Soczewicę ugotować, odcedzić na sicie. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a ser na grubych.
Por posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Kalafior ugotować.
W garnku umieścić olej kokosowy i wrzucić pora oraz startą marchewkę i pietruszkę. Smażyć około 4 minuty, dodać czosnek i smażyć jeszcze chwilę.
Wszystko podlać wywarem z warzyw i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw. Następnie dodać kalafior, soczewicę i mleczko kokosowe i zagotować. Na koniec dodać starty ser, wymieszać i doprawić do smaku.
Wszystko zblendować na krem ( można dodatkowo przetrzeć przez sito ). Podawać ze świeżym koperkiem i dodatkowo można podać grzanki.
Por posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Kalafior ugotować.
W garnku umieścić olej kokosowy i wrzucić pora oraz startą marchewkę i pietruszkę. Smażyć około 4 minuty, dodać czosnek i smażyć jeszcze chwilę.
Wszystko podlać wywarem z warzyw i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw. Następnie dodać kalafior, soczewicę i mleczko kokosowe i zagotować. Na koniec dodać starty ser, wymieszać i doprawić do smaku.
Wszystko zblendować na krem ( można dodatkowo przetrzeć przez sito ). Podawać ze świeżym koperkiem i dodatkowo można podać grzanki.