Sposób przygotowania:
Zupa krem z marchwi
Cebulę drobno siekam, czosnek też siekam, imbir ścieram na tarce na małych oczkach. Marchewkę obieram i kroję na plasterki.
Na oliwie podsmażam cebulę aż zmięknie, doprawiam solą i pieprzem, dodaję kumin i kolendrę. Dodaję czosnek i imbir, smażę jeszcze chwilkę.
Dodaję marchewkę, zalewam bulionem i mlekiem, gotuję aż marchewka będzie miękka.
Gdy marchewka będzie miękka, miksuję zupę. Rzkładam na talerze.
Na oliwie podsmażam cebulę aż zmięknie, doprawiam solą i pieprzem, dodaję kumin i kolendrę. Dodaję czosnek i imbir, smażę jeszcze chwilkę.
Dodaję marchewkę, zalewam bulionem i mlekiem, gotuję aż marchewka będzie miękka.
Gdy marchewka będzie miękka, miksuję zupę. Rzkładam na talerze.