Sposób przygotowania:
Zupa krem z marchwi
Cebulę posiekaj, marchew i pietruszkę pokrój w plastry.
Rozpuść w rondlu masło, dodaj cebulę i duś przez 3 minuty, aż lekko zmięknie. Dodaj marchewkę i pietruszkę, przykryj i duś, od czasu do czasu mieszając, przez 5 minut.
Dodaj imbir, skórkę z pomarańczy i bulion. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zdejmij z ognia, zmiksuj w blenderze na krem, dodaj śmietankę i dopraw solą i pieprzem.
Zupę podajemy gogącą :)
Rozpuść w rondlu masło, dodaj cebulę i duś przez 3 minuty, aż lekko zmięknie. Dodaj marchewkę i pietruszkę, przykryj i duś, od czasu do czasu mieszając, przez 5 minut.
Dodaj imbir, skórkę z pomarańczy i bulion. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zdejmij z ognia, zmiksuj w blenderze na krem, dodaj śmietankę i dopraw solą i pieprzem.
Zupę podajemy gogącą :)