Sposób przygotowania:
Kremowa cebulowa
Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy w dosyć małe kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, następnie wrzucamy pokrojoną włoszczyznę.
Podsmażamy dopóki się ze złoci i zmięknie. Wtedy dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Smażymy do momentu gdy cebula się zarumieni. Całość zalewamy przygotowanym bulionem mięsnym, ewentualnie z kostki. Gotujemy na małym ogniu przez około 10-15 minut, po czym dodajemy serek topiony i 2 solidne łyżki śmietany.
Powstałą zupę blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowujemy grzanki: czerstwe pieczywo kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym maśle. Cebulowy krem przelewamy do misek bądź talerzy, posypujemy z wierzchu grzankami. Świetnie sprawdza się także starty parmezan.
Polecam serdecznie :)
Podsmażamy dopóki się ze złoci i zmięknie. Wtedy dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Smażymy do momentu gdy cebula się zarumieni. Całość zalewamy przygotowanym bulionem mięsnym, ewentualnie z kostki. Gotujemy na małym ogniu przez około 10-15 minut, po czym dodajemy serek topiony i 2 solidne łyżki śmietany.
Powstałą zupę blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowujemy grzanki: czerstwe pieczywo kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym maśle. Cebulowy krem przelewamy do misek bądź talerzy, posypujemy z wierzchu grzankami. Świetnie sprawdza się także starty parmezan.
Polecam serdecznie :)
SylaUla