Sposób przygotowania:
Zupa krem z pasternaku
Pasternak i ziemniaki pokroić w większą kostkę. Cebulę pokroić w małą kostkę.
Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić cebulę a następnie dodać pokrojony pasternak i ziemniaki. Warzywa chwilę razem smażyć. Następnie zalać bulionem i ugotować do miękkości.
Garnek zestawić z ognia i zawartość zmiksować na gładki krem. Jeśli krem wyjdzie zbyt gęsty należy dolać jeszcze bulionu. Cienka kiełbasę pokroić na cienkie plasterki i przyrumienić na patelni.
Zupkę podawać z podsmażonymi plasterkami kiełbaski i posypaną natką pietruszki.
Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić cebulę a następnie dodać pokrojony pasternak i ziemniaki. Warzywa chwilę razem smażyć. Następnie zalać bulionem i ugotować do miękkości.
Garnek zestawić z ognia i zawartość zmiksować na gładki krem. Jeśli krem wyjdzie zbyt gęsty należy dolać jeszcze bulionu. Cienka kiełbasę pokroić na cienkie plasterki i przyrumienić na patelni.
Zupkę podawać z podsmażonymi plasterkami kiełbaski i posypaną natką pietruszki.