pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Zupa krem z pieczarek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zupa krem z pieczarek z makaronem i smażoną cebulką. Smacznego!

Zupa krem z pieczarek

Składniki:

Zupa krem z pieczarek

 

  • 0,5 kg pieczarek
  • 1,5 l rosołu
  • 400-500 g makaronu np. kokardki, świderki, fale
  • smażona cebulka
  • sól morska ziołowa, pieprz
  • śmietana według uznania

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczarek
Umyte pieczarki pokroić na małe kawałki, wrzucić do rosołu i pogotować 20-25 minut. Pieczarki i rosół dokładnie zmiksować i pogotować jeszcze kilka minut. Makaron ugotować osobno w osolonej wodzie lub w kremie pieczarkowym. Zupę doprawić do smaku przyprawami. Można zabielić ją śmietaną. Przed podaniem posypać zupę smażoną cebulką.

Tagi:

makaron