gosiakaminska

gosiakaminska

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Zupa krem z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa rewelacyjnie sprawdza się na wszelkich przyjęciach

Zupa krem z pieczarkami

Składniki:

Zupa krem z pieczarkami

 

  • marchew 3 szt
  • mięso mielone 0,5 kg
  • pieczarki 0,5 kg
  • sos pieczarkowy w proszku 1 szt
  • zupa pieczarkowa w proszku 1 szt
  • woda 3 litry
  • por 1 szt
  • serki topione pieczarkowe 2 małe
  • serki topione paprykowe 2 małe
  • rosołki 2 szt

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczarkami
Zagotować wodę, dodać rosołki. Na patelni poddusić pieczarki, marchew starta na tarce i pół pora. Z mięsa robimy pulpeciki (dodajemy wszystko tak jak do kotletów mielonych.) Kulki obtaczać w mące. Wrzucamy kulki pomału do zupy żeby się nie porozpadały. Wrzucamy warzywa.W jakimś naczyniu rozrabiamy sos i zupę pieczarkowa wg opakowania (razem na 0,5 l wody) Dodajemy do garnka i niech się gotuje. Na koniec dodajemy serki najlepiej troszkę rozrobione w tej cieplej zupie grudek w zupie nie było. Doprawiamy jak by było za mało słone ale z reguły z tych składników wychodzi akurat, chyba że się troszkę wody więcej da POLECAM!!!

Tagi:

mięso zupa sosy