nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszna sezonowa zupa, smak pieczonych warzyw robi swoje, można podać z grzankami lub świeżą bagietką

Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów
Mięso i warzywa gotujemy jak na wywar. Paprykę oraz pomidory myjemy pod bieżącą wodą, przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku na 180 stopni przez 40 minut. Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do przestygnięcia. Obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do wywaru. Gotujemy ok 10 minut i całość blendujemy. Na koniec doprawiamy. Podajemy ze świeżo startym parmezanem i świeżą bazylią. Smacznego.
Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów
Mięso oraz włoszczyznę gotujemy tak jak na wywar
Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów
Paprykę i pomidory płuczemy i układamy w naczyniu żaroodpornym
Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów
Zapiekamy w piekarniku przez 40 minut
Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów
Kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy