Malinova

Malinova

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Zupa krem z pieczonych pomidorów z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo aromatyczna zupa krem o dość specyficznym smaku. Jedna porcja zupy to około 220kcal, 17g białka, 11g węglowodanów i 9g tłuszczy.

Zupa krem z pieczonych pomidorów z papryką

Składniki:

Zupa krem z pieczonych pomidorów z papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczonych pomidorów z papryką

KROK 1

Zupa krem z pieczonych pomidorów z papryką
Pomidory piekę do momentu, aż zaczną się lekko przypalać.

Pomidora i paprykę pokroić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać obrany czosnek, posypać bazylią i oregano i piec 20minut w 200°C.

KROK 2

Zupa krem z pieczonych pomidorów z papryką
Zupę gotuję koło 5-10 minut, żeby bulion przeszedł smakiem pieczonych warzyw.

Upieczone warzywa wrzucić do garnka, zalać bulionem i gotować na małym gazie.

KROK 3

Zupa krem z pieczonych pomidorów z papryką
Słonecznik prażę około 3-4 minut często mieszając.

W trakcie gotowania zupy słonecznik podprażyć na suchej patelni.

KROK 4

Zupę zmiksować blenderem, doprawić i podawać z uprażonym słonecznikiem i łyżką jogurtu naturalnego. Smacznego :)


Tagi:

zupy zupa krem