Sposób przygotowania:
zupa krem z pomidorów z pierożkami
pomidory, pokrojone łodygi selera i obrany czosnek gotujemy w 3 szklankach wody z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego 20 minut, po tym czasie wyjmujemy z zupy ziele angielskie i liść laurowy i zupę miksujemy, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, bazylią, sos spaghetti mieszamy z jogurtem i dodajemy do zupy, gotujemy całość jeszcze 10 minut, szpinak (wcześniej rozmrożony) smażymy kilka minut i schładzamy, dodajemy do niego twaróg i całość miksujemy, przyprawiamy masę solą, pieprzem i gałką muszkatołową, mieszamy z mąki, ½ szklanki wody, szczypty soli i kurkumy zagniatamy ciasto na pierogi, rozwałkowujemy i kieliszkiem wycinamy kółka, na połowie z nich układamy małe porcje masy i przykrywamy pozostałymi kółkami, sklejamy pierogi naokoło, gotujemy pierogi w osolonej wodzie do wypłynięcia, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, podajemy w zupie, dekorujemy natką pietruszki
elzbieta8960
evita0007
emilia1969