jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 473]

Kapuśniak z czosnkiem niedźwiedzim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa - kapuśniak z dodatkiem czosnku niedźwiedziego to zdrowa potrawa przez ten wyjątkowy dodatek. Teraz on jest najwartościowszy, nie należy go gotować długo, dodać pod sam koniec gotowania.

Kapuśniak z czosnkiem niedźwiedzim Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kapuśniak z czosnkiem niedźwiedzim

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z czosnkiem niedźwiedzim
Ziemniaki obrać i opłukać, pokroić w kostkę, kapustę białą obrać z wierzchnich liści i wykroić głębie, pokroić w grubszą kostkę. Ziemniaki zalać wodą w garnku, dodać jarzyny i liście laurowe, ziele angielskie, posolić lekko i gotować na wolnym ogniu.

Po chwili dołożyć pokrojoną w grubszą kostkę białą kapustę. Gotować 1 0 minut i wlać soku z ogórków małosolnych, gotować całość do miękkości składników.

Czosnek niedźwiedzi opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć w wirówce do sałaty, pokroić drobno i dodać do gotującej zupy zagotować 3 minuty i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.

Przyprawić do smaku pieprzem i solą. 
Kapuśniak z czosnkiem niedźwiedzim
Zimniaki obrać i pokroić w kostkę,gotować z jarzynami
Kapuśniak z czosnkiem niedźwiedzim
Kapustę białą pokroić w grubszą kostkę, wcześniej wyciąć głębie
Kapuśniak z czosnkiem niedźwiedzim
Do gotującej się zupy dodać kapustę i gotować do miękkości
Kapuśniak z czosnkiem niedźwiedzim
czosnek niedźwiedzi opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć
Kapuśniak z czosnkiem niedźwiedzim
Pokrojony wcześniej czosnek dodać do zupy na końcu gotowania i chwilkę zagotować
Kapuśniak z czosnkiem niedźwiedzim
zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką