Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa krem z porów wg Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybka, prosta i smaczna zupa.

Zupa krem z porów wg Triss

Składniki:

Zupa krem z porów wg Triss

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z porów wg Triss
Pory i cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać przeciśnięty czosnek, podlać szklanką bulionu i dusić do miękkości. Gotować ok. 15 min. Całość zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietankę i resztę bulionu, zagotować. Na oleju usmażyć grzanki, odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z zupą.

Tagi:

pieczywo pory