Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Zupa krem z ryby :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Delikatna wersja zupy rybnej .Doskonała na wszelkiego rodzaju przyjęcia . Można podawać czystą w bulionówce lub z groszkiem ptysiowym .

Zupa krem z ryby :

Składniki:

Zupa krem z ryby :

 

  • 1/2 kg filetów rybnych
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/16 selera
  • ¼ pory
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 3 kostki bulionu rybnego Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 żółtko
  • pieprz biały mielony
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • sól
  • 1 ½ litra wody

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z ryby :
Filety rybne , obrane warzywa , kostki bulionowe , ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą i gotować ok. 40 minut . Wyjąć warzywa i przyprawy . Zmiksować zupę . Doprawić śmietanką z żółtkiem , pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki .

Do zupy podać osobno groszek ptysiowy .

Tagi:

filety rybne