Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa-krem z selera wg Reniz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa z selera to smaczne i łatwe do przygotowania danie

Zupa-krem z selera wg Reniz

Składniki:

Zupa-krem z selera wg Reniz

 

  • 1 kg selera,
  • 4 ziemniaki,
  • 3 pietruszki,
  • 1 szklanka śmietanki,
  • 3 żółtka,
  • 3 łyżki natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z selera wg Reniz
Warzywa obrać, pokroić, wrzucić do 1 l wrzącej osolonej wody i ugotować do miękkości. Miękkie warzywa przestudzić i zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem zupę podgrzać, połączyć ze śmietanką wymieszaną z żółtkami, posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Tagi:

seler