Sposób przygotowania:
Zupa krem z zielonego groszku i natki
Do garnka wlewam wodę ok 1.5 litra. Następnie dodaję marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy oraz sól i pieprz. Gotuję na małym ogniu ok 15 min.
Następnie wyciągam za pomocą łyżki cedzakowej warzywa, liść i ziele. Dodaję mrożony zielony groszek, czosnek i gotuję na małym ogniu aż groszek będzie miękki ok 20 min.
Następnie dodaję przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Zupę zdejmuję z palnika.
Czekam aż ostygnie. Następnie za pomocą blendera ręcznego, blenduję zupę na gładki krem.
Zupę po zblendowaniu podgrzewam. Podaję z paluchami chlebowymi lub grzankami. Smacznego.
Następnie wyciągam za pomocą łyżki cedzakowej warzywa, liść i ziele. Dodaję mrożony zielony groszek, czosnek i gotuję na małym ogniu aż groszek będzie miękki ok 20 min.
Następnie dodaję przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Zupę zdejmuję z palnika.
Czekam aż ostygnie. Następnie za pomocą blendera ręcznego, blenduję zupę na gładki krem.
Zupę po zblendowaniu podgrzewam. Podaję z paluchami chlebowymi lub grzankami. Smacznego.