Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z grzankami
Mięso lub koście należy zalać maksymalnie 2 litrami wody i zagotować.
Następnie brudną wodę z szumem zlać, nalać świeżej i do garnka dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojone marchewki, pietruszkę oraz pora.
Wszystko razem gotować na niewielkim ogniu do miękkości warzyw.
W tym czasie pokroić (w piórka bądź kostkę) cebulę i podsmażyć ją na złoto na odrobinie oleju.
Cebulę dołożyć do wywaru pod koniec gotowania się zupy.
Na końcu dodać czosnek (drobno posiekany) oraz majeranek z tymiankiem.
Zupę doprawić doprawić według smaku i połączyć ze śmietaną.
Po nalaniu do miseczek/talerzy podawać z grzankami.
Następnie brudną wodę z szumem zlać, nalać świeżej i do garnka dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojone marchewki, pietruszkę oraz pora.
Wszystko razem gotować na niewielkim ogniu do miękkości warzyw.
W tym czasie pokroić (w piórka bądź kostkę) cebulę i podsmażyć ją na złoto na odrobinie oleju.
Cebulę dołożyć do wywaru pod koniec gotowania się zupy.
Na końcu dodać czosnek (drobno posiekany) oraz majeranek z tymiankiem.
Zupę doprawić doprawić według smaku i połączyć ze śmietaną.
Po nalaniu do miseczek/talerzy podawać z grzankami.
gusia1000