Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii i ziemniaków
1. Warzywa myjemy,dokładnie osuszamy i obieramy, następnie kroimy na małe kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy bulion warzywny i gotujemy do miękkości, w razie potrzeby do warzyw dolewamy gorącej wody.
2. Gdy warzywa będę miękkie zupę miksujemy na gładką masę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami.
3. Kromki chleba rumienimy na suchej patelni lub opiekamy w tosterze. Pestki słonecznika rumienimy na suchej i gorącej patelni.
4. Na talerze nakładamy porcje zupy, posypujemy prażonym słonecznikiem, podajemy z chrupiącą grzanką.
Rady: Ilość wody zależy od tego jak gęstą chcemy mieć zupę.
2. Gdy warzywa będę miękkie zupę miksujemy na gładką masę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami.
3. Kromki chleba rumienimy na suchej patelni lub opiekamy w tosterze. Pestki słonecznika rumienimy na suchej i gorącej patelni.
4. Na talerze nakładamy porcje zupy, posypujemy prażonym słonecznikiem, podajemy z chrupiącą grzanką.
Rady: Ilość wody zależy od tego jak gęstą chcemy mieć zupę.