Sposób przygotowania:
Krem ze świeżych pomidorów z kulkami mozzarelli
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej w rondlu oliwie. Następnie dodajemy sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz drobniutko pokrojony czosnek. Mieszamy i podsmażamy przez około 2-3 minuty.
Po tym czasie wlewamy wywar, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy przez około 15-20 minut. Miksujemy zupę za pomocą blendera na gładki krem. Przyprawiamy do smaku bazylią, oregano, pieprzem oraz solą.
Nakładamy na talerze, wrzucamy po kilka kulek mozzarelli i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Po tym czasie wlewamy wywar, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy przez około 15-20 minut. Miksujemy zupę za pomocą blendera na gładki krem. Przyprawiamy do smaku bazylią, oregano, pieprzem oraz solą.
Nakładamy na talerze, wrzucamy po kilka kulek mozzarelli i posypujemy posiekaną natką pietruszki.