MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa-krem ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pachnąca rozmarynem zupa krem na chłodne dniu jesienne.

Zupa-krem ziemniaczana

Składniki:

Zupa-krem ziemniaczana

 

  • 2 l wody,
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchew
  • 1 korzeń z pietruszki
  • 100g selera - korzeń
  • 1 cebula,
  • bulion warzywny
  • sól. pieprz
  • gałązki rozmarynu
  • natka pietruszki,

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem ziemniaczana
Warzywa umyć i obrać .Zagotować wodę, dodać rozmaryn i kostkę warzywną, pokrojone w większą kostkę ziemniaki, w małą kostkę marchew i pietruszkę . W dalszej kolejności dodać drobno pokrojony seler oraz cebulęZupę gotować przez 20 min i odstawić. Następnie odlać jej część z kawałkamiwarzyw do mniejszego naczynia i zmiksować. Zmiksowaną zupę połączyć z całością dodać sól i pieprz. Podawać ciepłą z natką pietruszki.

Tagi:

ziemniaki