anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa kremów z prawdziwości

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kremowa zupa z grzybami jest pyszna. Jeżeli nie mamy świeżych grzybów można wykorzystać mrożone. Polecam.

Zupa kremów z prawdziwości

Składniki:

Zupa kremów z prawdziwości

 

  • Woda
  • 3 skrzydełka
  • Kucharek
  • 300 g prawdziwkow
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1/3 marchewki
  • 1/3 pietruszki
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1Łyżka masła

Sposób przygotowania:

Zupa kremów z prawdziwości
Skrzydełka oczyścić i zalać wodą, gotować około 30 minut, dodać pokrojone w kostkę obrane ziemniaki. Dodać obrana i pokrojoną marchew i pietruszkę. Cebulę i grzyby usmażyć na maśle.dodać do zupy, gotować do miękkości przyprawić zupę.Śmietanę i mąkę dokładnie wymieszać i wlać do zupy zagotować.w razie potrzeby doprawić magą.