Sposób przygotowania:
Kremowa zupa grzybowa
Grzyby oczyszczamy i kroimy w kawałki, paski. Cebulę szatkujemy w kosteczkę dosyć drobną. Na dnie garnka , na małym ogniu rozgrzewamy masło. Na masło wrzucamy liść laurowy i inne przyprawy, smażymy delikatnie 2 minuty, dodajemy cebulę i szklimy na niewielkim gazie. Kiedy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojone grzyby i dusimy razem kilka minut, uważając żeby się nie przypiekły do dna garnka. Zestawiamy z gazu. Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy kostki oraz mrożonkę, zalewamy grzyby i mieszamy. dodajemy mleko i sól. Zupę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 40 min na niewielkim gazie , pod przykryciem. Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody i wlewamy do zupy, mieszając. Do kubka wlewamy śmietanę, dodajemy do niej po trochu zupę i mieszamy. Wlewamy do zupy, uwarzając aby się nie zwarzyła. Posypujemy poszatkowaną zieleniną. Tortelini gotujemy wg przepisu na opakowaniu, ugotowane dodajemy do zupy. Można je również wrzucić w trakcie gotowania zupy, ok 15 min przed końcem jej przydządzania, gotując się w zupie nabiorą smaku.