Sposób przygotowania:
Zupa krewetkowa 2
Mięso wraz z warzywami gotujemy tak jak na wywar. Pora i cebulę kroimy. W garnku rozgrzewamy olej i przsymażamy por wraz cebulą przez kilka minut na złoty kolor. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostke i dodajemy do pora i cebuli. Przysmażamy przez kilka minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Mieszamy i dusimy ok 3 minuty. Krewetki myjemy, czyścimy i osuszamy. Do mieszanki warzyw dolewamy ugotowany bulion. Marchewkę z bulionu kroimy w plastry i wraz z krewetkami dodajemy do zupy. Gotujemyok 5 minut. Na koniec dodajemy papryczkę chilli i doprawiamy. Jesli zupa będzie za rzadka możemy zrobić zasmażkę. Podajemy z posiekaną zieloną cebulką.Smacznego.