wjosna

wjosna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Zupa królewska z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Królewska zupa z warzywami, pieczarkami i szpinakiem z dodatkiem delikatnych pulpetów z indyka. Smacznego

Zupa królewska z pulpetami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa królewska z pulpetami

 

  • 1 opakowanie zupy króewskiej HORTEX
  • 1 duża marchewska
  • 1,5 litra domowego bulionu ( warzywny lub z kurczaka)
  • dwa ziemniaki
  • 5o ml smietanki 18%
  • łyżka soku z cytryny
  • sól,pieprz
  • po łyżce koperku i natki pietruszki

 

  • pulpety:
  • ½ kg mięsa z indyka
  • 1 jajko
  • trzy łyżki mąki tartej
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • czubata łyżka serka białego do marowania np Twój smak
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa królewska z pulpetami
Zagotować rosól, dodać do niego pokrojoną w ćwierćplasterki marchewkę. Gotować 10 minut. Dobrze wymieszać składniki na plulety. Mokrymi rękoma formować pulpety wielkości orzecha włoskiego. Pulpety następnie ugotować w oddzielnym garnku na parze ( można obgotować w wodzie ale na parze będą delikatniejsze). Do zupy dodać mieszankę HORTEX i pokrojone w kostke ziemniaki. Gotować jeszcze 15 minut, przed końcem gotowania wrzucić pulpety. Dodać śmietanę, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Zestawić z ognia, dodać posiekane zioła.
Zupa królewska z pulpetami
Skłądniki na pulpety z indyka dokładnie zmieszać
Zupa królewska z pulpetami
Zmoczonymi dłońmi uformować małe pulpeciki
Zupa królewska z pulpetami
Do rosołu z marchewką dodać mieszankę hortex
Zupa królewska z pulpetami
Pulpety z indyka ugotować oddzielnie na parze