Sposób przygotowania:
Rozgrzewająca zupa gulaszowa z pulpetami
Zupa: Marchew , pietruszkę , cebulę , pora i czerwoną paprykę drobno kroimy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Zalewamy gorącym bulionem. Wrzucamy liście laurowe , ziele angielskie , słodką paprykę , szczyptę chilli i odrobinę majeranku. Gotujemy ok. 15 - 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Zagęszczamy 2 łyżkami śmietany.
Pulpeciki: Mielone mięso mieszamy z bułką tartą , solą i pieprzem (możemy dodac cebulkę). Formujemy niewielkie pulpeciki. Obtaczamy w mące. Wrzucamy na wrzącą , delikatnie osoloną wodę. Gotujemy ok. 15 minut. Tak ugotowane wrzucamy do przygotowanej wcześniej zupy.Podajemy bardzo gorące!Smacznego!
Pulpeciki: Mielone mięso mieszamy z bułką tartą , solą i pieprzem (możemy dodac cebulkę). Formujemy niewielkie pulpeciki. Obtaczamy w mące. Wrzucamy na wrzącą , delikatnie osoloną wodę. Gotujemy ok. 15 minut. Tak ugotowane wrzucamy do przygotowanej wcześniej zupy.Podajemy bardzo gorące!Smacznego!
zozolek
kołczu