Sposób przygotowania:
Zupa lubczykowa
Liście lubczyka (świeże) dusimy przez chwilę na maśle, a gdy zwiędną, zalewamy je zimną wodą i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy około 20 minut, a potem doprawiamy do smaku.
Mąkę przesiewamy przez sitko, rozprowadzamy śmietaną i dodajemy do zupy, mieszamy i podgrzewamy. Nie wolno dopuścić do wrzenia, aż zupa zgęstnieje.
Zupę podajemy z grzankami, ewentualnie z ODDZIELNIE ugotowanymi ziemniakami.
Gotujemy około 20 minut, a potem doprawiamy do smaku.
Mąkę przesiewamy przez sitko, rozprowadzamy śmietaną i dodajemy do zupy, mieszamy i podgrzewamy. Nie wolno dopuścić do wrzenia, aż zupa zgęstnieje.
Zupę podajemy z grzankami, ewentualnie z ODDZIELNIE ugotowanymi ziemniakami.