hubertxd

hubertxd

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Zupa lubczykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty przepis na przygotowanie zupy z "szklanki wody". Przepis przydaje się, gdy nagle okazuje się, że w lodówce jest pusto ;)

Zupa lubczykowa

Składniki:

Zupa lubczykowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa lubczykowa
Liście lubczyka (świeże) dusimy przez chwilę na maśle, a gdy zwiędną, zalewamy je zimną wodą i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy około 20 minut, a potem doprawiamy do smaku.
Mąkę przesiewamy przez sitko, rozprowadzamy śmietaną i dodajemy do zupy, mieszamy i podgrzewamy. Nie wolno dopuścić do wrzenia, aż zupa zgęstnieje.

Zupę podajemy z grzankami, ewentualnie z ODDZIELNIE ugotowanymi ziemniakami.