paprotka25

paprotka25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Zupa marchewkowo - paprykowa z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pomysł na tą zupę powstał spontanicznie, ale tak bardzo nam posmakowała że wpisujemy ją w nasze menu :)

Zupa marchewkowo - paprykowa z pęczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa marchewkowo - paprykowa z pęczakiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowo - paprykowa z pęczakiem
Mięso myjemy, zalewamy ok 2,5 -3 l wody. Dodajemy obraną pietruszkę i pokrojony w plastry por. Gotujemy ok 15 min. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach na wiórki. Przekładamy do garnka. Pęczak dokładnie płuczemy i dodajemy do zupy. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Do garnka wsypujemy lubczyk i dodajemy ziemniaki. Paprykę myjemy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w niedużą kostkę. Dodajemy do zupy. Następnie wsypujemy paprykę słodką i chili. Gotujemy do miękkości. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy koncentrat i zioła prowansalskie. Przesmażamy ok 3 min mieszając. Koncentrat przekładamy do garnka. Zupę doprawiamy do smaku. W niewielkiej ilości wody mieszamy mąkę i śmietanę a następnie wlewamy do garnka. Gotujemy. Smacznego :)
Zupa marchewkowo - paprykowa z pęczakiem
Do garnka wkładamy mięso, pietruszkę i por
Zupa marchewkowo - paprykowa z pęczakiem
Marchew obieramy i ścieramy na tarce na wiórki
Zupa marchewkowo - paprykowa z pęczakiem
z papryki wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę
Zupa marchewkowo - paprykowa z pęczakiem
kiedy składniki są miękkie dodajemy przesmażony na maśle z ziołami koncentrat