Sposób przygotowania:
Zupa marchewkowo - paprykowa z pęczakiem
Mięso myjemy, zalewamy ok 2,5 -3 l wody. Dodajemy obraną pietruszkę i pokrojony w plastry por. Gotujemy ok 15 min. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach na wiórki. Przekładamy do garnka. Pęczak dokładnie płuczemy i dodajemy do zupy. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Do garnka wsypujemy lubczyk i dodajemy ziemniaki. Paprykę myjemy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w niedużą kostkę. Dodajemy do zupy. Następnie wsypujemy paprykę słodką i chili. Gotujemy do miękkości. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy koncentrat i zioła prowansalskie. Przesmażamy ok 3 min mieszając. Koncentrat przekładamy do garnka. Zupę doprawiamy do smaku. W niewielkiej ilości wody mieszamy mąkę i śmietanę a następnie wlewamy do garnka. Gotujemy. Smacznego :)