Sposób przygotowania:
Zupa marchewkowo mięsna
Na samym początku nerki przekrajemy wzdłuż i moczymy w zimnej wodzie ok godzinę.Następnie zalewamy Swieżą wodą i gotujemy 3 razy za każdym razem w innej wodzie.Kolejno jak lekko przestygną to oczyszczamy z błony resztę kroimy w kostkę. Potem kości myjemy i zalewamy 1l wody oraz gotujemy przez o. 35 minut.Później warzywa bez ogórków obieramy i myjemy oraz wrzucamy do zwartości garnka, troszkę solimy i gotujemy niecałe 30 minut.Następnie wywar przecedzamy, dodajemy nerki i gotujemy o. 10 minut.Pod koniec naszej pracy ogórki zcieramy na tartce o dużych oczkach i wkładamy do rondelka następnie dodajemy masło potem dusimy ok 10 minut. Po podduszeniu dodajemy do zupy. Kolejno łączymy śmietanę wraz z małą ilością zupy. Gotujemy. Przyprawiamy przyprawami.