lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Zupa marchewkowo mięsna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czas przyrządzenia zupy wynosi ponad godzinę.

Zupa marchewkowo mięsna

Składniki:

Zupa marchewkowo mięsna

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowo mięsna
Na samym początku nerki przekrajemy wzdłuż i moczymy w zimnej wodzie ok godzinę.Następnie zalewamy Swieżą wodą i gotujemy 3 razy za każdym razem w innej wodzie.Kolejno jak lekko przestygną to oczyszczamy z błony resztę kroimy w kostkę. Potem kości myjemy i zalewamy 1l wody oraz gotujemy przez o. 35 minut.Później warzywa bez ogórków obieramy i myjemy oraz wrzucamy do zwartości garnka, troszkę solimy i gotujemy niecałe 30 minut.Następnie wywar przecedzamy, dodajemy nerki i gotujemy o. 10 minut.Pod koniec naszej pracy ogórki zcieramy na tartce o dużych oczkach i wkładamy do rondelka następnie dodajemy masło potem dusimy ok 10 minut. Po podduszeniu dodajemy do zupy. Kolejno łączymy śmietanę wraz z małą ilością zupy. Gotujemy. Przyprawiamy przyprawami.

Tagi:

marchewka