Sposób przygotowania:
Zupa marchwiowo- ryżowa dietetyczna
Marchew obrać, 6 szt pokroić w kawałki , włożyć do rondelka, zalać wodą( wody ma być tyle, żeby marchewka była tylko przykryta, gotować aż będzie miękka.
Pierś z kurczaka umyć, zalać wodą, zagotować, dodać 2 pozostałe marchewki starte na tarce, startego selera, pietruszkę, pora pokrojonego w cienkie talarki.
Gdy wszystko zacznie się gotować, dodać listek laurowy, ziele, ryż i trochę soli, gotować wszystko 30 min na małym ogniu.
Po tym czasie, dodać obrane ziemniaki, pokrojone w kostkę, gotować aż wszystko będzie miękkie.
Ugotowaną wcześniej marchewkę, zmiksować blenderem i wlać do zupy, jeszcze raz wszystko zagotować.
Wyjąć pierś z kurczaka, drobno pokroić, wrzucić do garnka , dodać posiekany koperek , doprawić solą i ewentualnie pieprzem, dokładnie wymieszać
Smacznego.
Pierś z kurczaka umyć, zalać wodą, zagotować, dodać 2 pozostałe marchewki starte na tarce, startego selera, pietruszkę, pora pokrojonego w cienkie talarki.
Gdy wszystko zacznie się gotować, dodać listek laurowy, ziele, ryż i trochę soli, gotować wszystko 30 min na małym ogniu.
Po tym czasie, dodać obrane ziemniaki, pokrojone w kostkę, gotować aż wszystko będzie miękkie.
Ugotowaną wcześniej marchewkę, zmiksować blenderem i wlać do zupy, jeszcze raz wszystko zagotować.
Wyjąć pierś z kurczaka, drobno pokroić, wrzucić do garnka , dodać posiekany koperek , doprawić solą i ewentualnie pieprzem, dokładnie wymieszać
Smacznego.
Trzosik
msewka