Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska
Mięso mielone podsmażyć na patelni na smalcu, tak aby było zrumienione, dosypać odrobinę oregano, na osobnej patelni zeszklić posiekaną w kostkę cebulą.
Przełożyć do garnka razem z mięsem, dodać odsączoną kukurydzę i zalać bulionem wołowym. Gotować 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki i odsączoną fasolę.
Gotować jeszcze 10-15 minut.
Mąkę wymieszać z wodą i zagęścić zupę. Na rozgrzaną patelnię dodać łyżkę smalcu, wsypać trochę słodkiej i ostrej papryki, smażyć do momentu aż papryka zrobi się ciemna , nie może być przypalona.
Dodać do zupy, doprawić solą, pieprzem i chili.
Przełożyć do garnka razem z mięsem, dodać odsączoną kukurydzę i zalać bulionem wołowym. Gotować 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki i odsączoną fasolę.
Gotować jeszcze 10-15 minut.
Mąkę wymieszać z wodą i zagęścić zupę. Na rozgrzaną patelnię dodać łyżkę smalcu, wsypać trochę słodkiej i ostrej papryki, smażyć do momentu aż papryka zrobi się ciemna , nie może być przypalona.
Dodać do zupy, doprawić solą, pieprzem i chili.