migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Zupa meksykańska z mini kiełbaskami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna i pożywna zupka z małymi kiełbaskami. Do tego porcja warzyw :kukurydza i fasola. Pyszna zupka na zimne dni.

Zupa meksykańska z mini kiełbaskami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa meksykańska z mini kiełbaskami

 

  • ok 1,5 l bulionu
  • 480 g małych cienkich kiełbasek
  • 1 duza puszka kukurydzy
  • 1 duza puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka białej fasoli
  • 250 ml przecieru pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 3 listki laurowe
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • chili pieprz cayenne do smaku
  • sól,pieprz do smaku
  • 2-3 łyżki mąki pszennej do zagęszczenia
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska z mini kiełbaskami
Kiełbaski pokroić na grubsze plasterki. Cebulę obrac i pokroic w półplastry. Pokrojone kiełbaski i cebulę podsmażyc na oleju. Następnie zalać bulionem. Dodać listki laurowe i przecier pomidorowy, zagotować. Potem dodać osączone warzywa z puszki oraz słodką paprykę i majeranek. Do smaku doprawić solą, pieprzem oraz chili. Ponownie zagotować. Zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Zupa meksykańska z mini kiełbaskami
Kiełbaski pokroić na grubsze plasterki.
Zupa meksykańska z mini kiełbaskami
Pokrojone kiełbaski i cebulę podsmażyc na oleju.
Zupa meksykańska z mini kiełbaskami
Następnie kiełbaski zalać bulionem. Dodać listki laurowe i przecier pomidorowy, zagotować.
Zupa meksykańska z mini kiełbaskami
Potem dodać osączone warzywa z puszki oraz słodką paprykę i majeranek. Do smaku doprawić solą, pieprzem oraz chili. Ponownie zagotować. Zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody.