motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa mięsna z pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa mięsna z pieczarkami oraz papryką

Zupa mięsna z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa mięsna z pieczarkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa mięsna z pieczarkami i papryką
Umyte i osuszone mięso podsmażamy na rozgrzanym smalcu. Jak mięsko jest zarumienione dajemy do garnka, zalewamy litrem wody i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego mięsa dodajemy ziele, liście laurowe oraz przyprawy. Pieczarki, paprykę i cebulę obieramy i kroimy. Następnie rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do gotującej się zupy. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Zupa mięsna z pieczarkami i papryką
Etap 1 Podsmażone mięso zalewamy wodą i gotujemy
Zupa mięsna z pieczarkami i papryką
Etap 2 Pokrojone pieczarki, paprykę i cebulę rumienimy na oleju
Zupa mięsna z pieczarkami i papryką
Etap 3 Dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości.

Tagi:

papryka