Sposób przygotowania:
Zupa migdałowa
Migdały sparzyć, obrać, a następnie zmiksować lub zetrzeć na tarce. Kilka migdałów dobrze jest zostawić na koniec dla ozdoby. Mleko gotować, a po chwili dodać do niego cukier, cukier wanilinowy oraz szczyptę cynamonu ( według własnego uznania). Całość gotować przez około 15 minut, ale uważać żeby się nie przypaliło.Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie. Po ugotowaniu ryż odcedzić. Zupę zagęścić śmietaną i jeszcze chwilę pogotować. Do zupy mozna dodać parę rodzynek jeśli ktoś lubi ( rodzynki najpierw zalać wrzątkiem i odstawić na chwilę). Ugotowany ryż dać na talerz i zalać gorącą zupą migdałową. Zupę można jeść tak jak w przepisie z ryżem albo jeśli ktoś woli z grzankami. Na koniec zupę przyozdobić wcześniej odstawionymi migdałami.