pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Zupa migdałowa na Wigilię

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Doskonała zamiast czerwonego barszczu na Wigilijny stół.

Zupa migdałowa na Wigilię

Składniki:

Zupa migdałowa na Wigilię

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa migdałowa na Wigilię
Zagotowujemy litr mleka z 4 łyżeczkami cukru, szczyptą cukru waniliowego i cynamonu. Migdały w płatkach rumienimy na patelni, następnie wrzucamy do mleka. Zupę zagęszczamy śmietaną połączoną z mąką. Zamiast płatków migdałowych można użyć zmielonych migdałów lub też dodać garść rodzynek czy suszonej żurawiny. Zupę możemy podać na wiele sposobów, np. z ryżem na sypko, czy z grzankami z bułki.