Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Zupa misz-masz

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa typu na winie Nie mogłam wyjść po zakupy, więc wyjęłam z lodówki wszystko co mi się pod rękę nawinęło. Wyszła pyszna, aromatyczna zupa. polecam, bo syta a lekka.

Zupa misz-masz

Składniki:

Zupa misz-masz

 

  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • mały kawałek włoskiej kapusty
  • 1 średnia marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałeczek selera
  • biała część pora
  • 0,5 kalarepki
  • 2 ziemniaki
  • po 0,5 puszki groszku i kukurydzy
  • pół średniej czerwonej papryki
  • koperek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • mały kubek słodkiej śmietany 18%

Sposób przygotowania:

Zupa misz-masz
Marchewkę, pietruszkę, seler, kalarepkę i ziemniaki pokroiłam w kostkę. Kapustę poszatkowałam a pora pokroiłam w pół talarki.

Wszystkie warzywa włożyłam do garnka ze skrzydełkami. Zalałam wodą i gotowałam 30 minut.

Dołożyłam odsączoną kukurydzę i groszek a także pokrojona w kostkę paprykę.

Gotowałam dalsze 15 minut, po czym zabieliłam śmietaną wymieszaną z koncentratem i zagotowałam.

Przed podaniem wsypałam koperek.

Tagi:

zupa obiad