Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa mleczna florentyńska

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szpinak przebrać, odciąć ogonki, wymyć, osączyć, drobno posiekać. Mąkę

Zupa mleczna florentyńska

Składniki:

Zupa mleczna florentyńska

 

Sposób przygotowania:

Zupa mleczna florentyńska
Szpinak przebrać, odciąć ogonki, wymyć, osączyć, drobno posiekać. Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować, dodać zawiesinę mleka z mąką, masło, posiekany szpinak. Całość ponownie zagotować, po czym zdjąć z ognia, rozetrzeć żółtko, dodać 2-3 łyżki gorącej zupy i wymieszać z pozostałą ilością zupy. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w wąskie paski, dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i cukrem, podawać z pieczywem.