Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zupa na szypko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupka na szybko, jarzynowa

Zupa na szypko

Składniki:

Zupa na szypko

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa na szypko
Ziemniaka, jedną kalarepę i cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone w kostkę warzywa, usmażyć.
Przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować 20 minut na wolnym ogniu.
Przyprawić solą, sokiem i pieprzem, zmiksować.
Pokroić w słupki drugą kalarepkę, ugotować ją w osolonej wodzie.
Rzeżuchę zmiksować w 200 ml zupy, dodać do pozostałej zupy razem z gotowaną kalarepką.