Sposób przygotowania:
Zupa na szypko
Ziemniaka, jedną kalarepę i cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone w kostkę warzywa, usmażyć.
Przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować 20 minut na wolnym ogniu.
Przyprawić solą, sokiem i pieprzem, zmiksować.
Pokroić w słupki drugą kalarepkę, ugotować ją w osolonej wodzie.
Rzeżuchę zmiksować w 200 ml zupy, dodać do pozostałej zupy razem z gotowaną kalarepką.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone w kostkę warzywa, usmażyć.
Przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować 20 minut na wolnym ogniu.
Przyprawić solą, sokiem i pieprzem, zmiksować.
Pokroić w słupki drugą kalarepkę, ugotować ją w osolonej wodzie.
Rzeżuchę zmiksować w 200 ml zupy, dodać do pozostałej zupy razem z gotowaną kalarepką.