Sposób przygotowania:
Zupa 'na winie' :)
podaje proporcje na ok 6l garnek. Zupa nazywa się na winie ponieważ dodajemy do niej co się nawinie;) Wszelkie pozostałe wędliny z lodówki ;) Przepis wymyslila moja mama i bardzo wszystkim smakuje;) Porcję rosołową z kaczki wraz z żeberkami gotujemy. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. W między czasie gotujemy groch. Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki i również je gotujemy. Podgardle smażymy na patelni. gdy wytopi się tłuszcz dodajemy pokrojone w kostkę wędliny, smażymy je przez chwilę i wrzucamy do wywaru. Gdy fasola i ziemniaki (ziemniaki wraz z woda w której się gotowały), będą miękkie wrzucamy je również do zupy. Zagęszczamy makaronem, im więcej go dodamy tym zupa będzie gęstsza, więc należy dodać tyle ile kto lubi. Mięso z żeberek obieramy, dzielimy na mniejsze kawałki i dodajemy z powrotem do zupy.Dodajemy cebulę i natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku. Smacznego!