Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zupa neapolitańska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobra zupa z serem

Zupa neapolitańska

Składniki:

Zupa neapolitańska

 

  • woda -4 l
  • kości -0,40 kg
  • marchew -0,20 kg
  • pietruszka -0,10 kg
  • seler -0,10 kg
  • tłuszcz -0,07 kg
  • mąka -0,08 kg
  • ser ementalski -0,20 kg
  • makaron rurki -0,25 kg
  • śmietana -0,20 kg
  • zielona pietruszka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa neapolitańska
Kości umyć, zalać zimną wodą, wygotować, a wywar przecedzić. Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru i ugotować pod przykryciem. Następnie wywar przecedzić. Wywar podprawić zasmażką, zagotować i dodać do niego utarty ser. Makaron ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, dodać do zupy. Na końcu dodać zieloną, drobno posiekaną pietruszkę oraz śmietanę.

Tagi:

makaron sery ser