Zupa nic Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

tak przygotować zupę nic asus

Zupa nic Asus

Składniki:

Zupa nic Asus

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa nic Asus
Mleko zagotować razem z pokrojoną wanilią. Białka ubić z łyżeczką cukru na sztywną pianę. Do wrzącego mleka włożyć łyżką porcje pijany. Po minucie odwrócić i gotować z 2 minutki pod przykryciem. Wyjąć gotowe pianki. Żółtka rozetrzeć z łyżką cukru na gęsty kogel-mogel, do którego wlać cienkim strumieniem gorące mleko ( nie przerywając ubijania). Mieszać i trzymać na małym ogniu tak długo aż masa zgęstnieje. Następnie schłodzić, cały czas ubijając. Na koniec do miseczek włożyć po kilka pianek i zalać zupa.

Tagi:

jajko jajka