krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Zupa nowojorska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobra polecam wszystkim

Zupa nowojorska

Składniki:

Zupa nowojorska

 

  • 1,5 litra rosołu z kury
  • 1,5 litra mleka
  • marchew
  • 1 łodyga selera naciowego
  • cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 5 dag mąki
  • 10 dag ementalera
  • 10 dag sera wędzonego
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa nowojorska
Drobno posiekać seler i marchewkę , ugotować z rosołem. W garnku podsmażyć cebulę i paprykę, tarze bardzo drobno posiekane. Dodać mąkę mleko , dalej mieszając doprowadzić do wrzenia ,pomału dodać rosół z jarzynami i znowu zagotować . Zmniejszyć ogień, dodać Emmental i pokrojony w kostkę wędzony ser , mieszać aż ser , mieszać aż ser się rozpuści i posolić

Tagi:

sery ser