misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z oleju imąki sporządzamy zasmażkę.

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

  • 2 porcje
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 pęczek kopru
  • 2 łyżki stołowe śmietanki (lub śmietany)

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Mieszamy ją z drobno posiekanym koprem i pokrojonym w kostkę ogórkiem. Po pewnym czasie mieszaninę zalewamy wodą (sól nie jest konieczna) i gotujemy 3-4 minuty. Gdy zupa jest gotowa, dodajemy śmietankę (śmietanę).

Tagi:

ogórki