bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

zupa ogórkowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

uwielbiam tę zupę ze świeżą bułeczką

zupa ogórkowa

Składniki:

zupa ogórkowa

 

  • 30-40 dag mięsa wieprzowego (szynki lub łopatki)
  • 1/2 kg ogórków kiszonych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 6-8 średnich ziemniaków
  • sól , pieprz , magi , vegeta
  • 1-2 gałązki natki pietruszki
  • 1 łyzka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

zupa ogórkowa
Mięso gotować aż będzie miękkawe . Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę , pietruszkę i seler , gotować około 15-20 minut i dorzucić ziemniaki również pokrojone w kostkę , dodać przyprawy (uważnie z solą , ogórki bywają słone) . Jak ziemniaki będą miękkie , dodać starte na grubych oczkach ogórki i zabielić mąką roztrzepaną w pól szkl. wody . Po zagotowaniu wrzucić posiekaną natkę i wyłączyć . Mięso można pokroić i dodać każdemu na talerz .