Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa ogórkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszniutka i mega kwaśna zupa ogórkowa;)

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

  • 4 duże ziemniaczki
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 szklanka wody spod ogórków kiszonych
  • 1 szklanka śmietany 30% (moze byc lekko kwasna)
  • sól, pieprz, jarzynka

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
ziemniaki obieramy, płukamy i kroimy w kostke, zlewamy ok 0,5 litra wody i gotujemy, solimy ok poół łyzeczki. Ogórki kroimy w plasterki, gdy ziemniaki sie juz gotuja i zaczynaja byc miekkie wsypujemy ogórki, gdy ziemniaki i ogórki sa miekkie wlewamy wode spod ogórków i doprawiamy pieprzem i jarzynka do smaku, gdy zdejmiemy juz z ognia łaczymy ze śmietanbka i zupka gotowa

Tagi:

ogórki