klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Zupa ogórkowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Doskonała zupa na jesienne dni.

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Myjemy skrzydełka, obieramy ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i myjemy a następnie kroimy w kostkę wraz z cebulą. Wszystko to wrzucamy do garnka zalewamy wodą i sypiemy wegetę, liście laurowe, ziele ang., pieprz. Gdy bulion jest już gotowy i warzywa zaczynają być miękkie dodajemy starte na grubej tarce ogórki i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez około 10 min. Po wyłączeniu zupy dodajemy posiekany koper, masło, utarty majeranek a na koniec zaprawiamy śmietaną. Smacznego.