gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa ogórkowa 16

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cała nasza rodzina uwielbia tą zupę.

Zupa ogórkowa 16 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa ogórkowa 16

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa 16
Porcję rosołową płuczemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (ok. 2 litry). Wsypujemy do wody pół łyżeczki soli i zagotowujemy. Ogórki kiszone trzemy na tarce o grubych oczkach. Do gotującego się wywaru dodajemy kostki bulionowe oraz ogórki. Ziemniaki obieramy i kroimy je w mniejsze kawałki, następnie dodajemy do zupy. Szklankę soku z ogórków wlewamy do zupy i całość zagotowujemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy, ponownie zagotowujemy i jeżeli trzeba przyprawiamy do smaku.
Zupa ogórkowa 16
Porcję rosołową wkładamy do garnka i zalewamy wodą
Zupa ogórkowa 16
gotujemy.

Tagi:

ogórki