Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa dla całej rodziny
Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie umyć obrać i zetrzeć na
grubej, buraczanej tarce. Pora drobno pokroić. Warzywa wrzucić do garnka, zalać
1,5 litra wody i zacząć gotować.
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do zupy
gdy zacznie się gotować.
Ogórki kiszone zetrzeć na grubej buraczanej tarce i
podsmażyć na oliwie.
Odlewamy trochę zupy z garnka oraz trochę ogórków z
patelni. Rozdrabniamy wszystko za pomocą blendera, dodajemy kleik ryżowy, posypujemy posiekanym koperkiem i zupka dla
dzieciaczka gotowa.
Do garnka z pozostałą zupą dorzucamy kostkę rosołową, ziele angielskie i listek laurowy. Do ogórków na patelni dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy jeszcze chwilę i dorzucamy do zupy w garnku. Po dokładnym wymieszaniu gotujemy ok. 10 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Druga wersja zupy gotowa. Możemy jeszcze zabielić zupę gęstym jogurtem naturalnym.
grubej, buraczanej tarce. Pora drobno pokroić. Warzywa wrzucić do garnka, zalać
1,5 litra wody i zacząć gotować.
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do zupy
gdy zacznie się gotować.
Ogórki kiszone zetrzeć na grubej buraczanej tarce i
podsmażyć na oliwie.
Odlewamy trochę zupy z garnka oraz trochę ogórków z
patelni. Rozdrabniamy wszystko za pomocą blendera, dodajemy kleik ryżowy, posypujemy posiekanym koperkiem i zupka dla
dzieciaczka gotowa.
Do garnka z pozostałą zupą dorzucamy kostkę rosołową, ziele angielskie i listek laurowy. Do ogórków na patelni dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy jeszcze chwilę i dorzucamy do zupy w garnku. Po dokładnym wymieszaniu gotujemy ok. 10 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Druga wersja zupy gotowa. Możemy jeszcze zabielić zupę gęstym jogurtem naturalnym.