Sposób przygotowania:
Ryżowa zupa ogórkowa z chipsami serrano
Wieprzowinę z kością przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - zagotowujemy - ściągamy szumowinę.
Warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i kroimy w kostkę, cebulę obieramy z łupin. Warzywa przekładamy do wywaru wraz z natka pietruszki, solimy i gotujemy wywar.
Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach, przekładamy do wywaru gotujemy 10 minut po czym wsypujemy ryż. Na koniec wlewamy wodę z ogórków i doprawiamy do smaku.
Na rozgrzanej teflonowej patelni podpiekamy szynkę serrano uzyskując chrupiące chipsy. Zupę podajemy z chipsami
Warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i kroimy w kostkę, cebulę obieramy z łupin. Warzywa przekładamy do wywaru wraz z natka pietruszki, solimy i gotujemy wywar.
Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach, przekładamy do wywaru gotujemy 10 minut po czym wsypujemy ryż. Na koniec wlewamy wodę z ogórków i doprawiamy do smaku.
Na rozgrzanej teflonowej patelni podpiekamy szynkę serrano uzyskując chrupiące chipsy. Zupę podajemy z chipsami
halina
Konczi
bardzo dziękuję i polecam