Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem
Mięso z kurczaka dokładnie myjemy. Nastawiamy wodę, solimy, wrzucamy udka. Dodajemy liście laurowe i gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Następnie wyjmujemy z wywaru mięso oraz liście. Gdy gotuje się wywar obieramy i kroimy warzywa. Dodajemy je do wywaru, wrzucamy także ryż i gotujemy całość przez około 15 minut.
Później dodajemy starte na tarce o dużych oczkach ogórki oraz posiekany koperek i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i zabielamy ją jogurtem naturalnym.
Następnie wyjmujemy z wywaru mięso oraz liście. Gdy gotuje się wywar obieramy i kroimy warzywa. Dodajemy je do wywaru, wrzucamy także ryż i gotujemy całość przez około 15 minut.
Później dodajemy starte na tarce o dużych oczkach ogórki oraz posiekany koperek i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i zabielamy ją jogurtem naturalnym.