Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupka ogórkowa w wersji z ryżem oraz dużą ilością świeżego koperku, zabielona jogurtem naturalnym.

Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem
Mięso z kurczaka dokładnie myjemy. Nastawiamy wodę, solimy, wrzucamy udka. Dodajemy liście laurowe i gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Następnie wyjmujemy z wywaru mięso oraz liście. Gdy gotuje się wywar obieramy i kroimy warzywa. Dodajemy je do wywaru, wrzucamy także ryż i gotujemy całość przez około 15 minut.

Później dodajemy starte na tarce o dużych oczkach ogórki oraz posiekany koperek i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.

Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i zabielamy ją jogurtem naturalnym.


Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem
Gotujemy wywar z udka, następnie wyjmujemy mięso.
Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem
Obieramy i kroimy ziemniaka, marchewki i pietruszkę.
Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem
Dodajemy starte na tarce ogórki oraz posiekany koperek.

Tagi:

zupa warzywa